Bokbad 2017 på Lappo

Veckoslutet 27 till 29 januari 2017 ordnar litteraturföreningen igen Bokbad på Pellas gästhem, Lappo. Frossandet i böcker börjar redan på fredag kväll, då vi åker från Hummelvik 18.15 med m/s Alfågeln. Två timmar senare är vi på Lappo där vi bor med helpension, läser medhavda böcker, äter god mat, promenerar i den vackra och rofyllda omgivningen och diskuterar böcker vid de gemensamma måltiderna. På söndagen tar vi eftermiddagsfärjan 13.50 tillbaka till Hummelvik.
Den här helgen är ett spa för själen för alla bokmalar. Kanske du älskar att läsa, men vardagen kommer i vägen alltför ofta? Du kanske har gott om tid att läsa, men gillar ändå tanken på att kunna släppa allt annat och bara läsa?
Anmälan (bindande) sker per e-post kassor@litteratur.ax eller per telefon 040 827 3419. Ge dej själv eller någon du tycker om en riktig drömjulklapp!

Åländsk bokmässa på Alandica

Litteraturföreningen deltar i årets Åländska bokmässa på Alandica lördag 19 november. Bokmässan öppnar kl. 11.00 och pågår till kl. 16.00. Kom och byt några ord (eller några böcker) med oss vid vårt bord!

Åsikts-ÅM 2016

Fredag 18 november är det igen dags för Åsikts-ÅM på stadsbiblioteket! Sex stycken tremannalag gör upp om titeln Åländska mästare i debatteknik – eller var det kanske Åländska mästare i paller? Hör lagen lägga fram sina åsikter för och emot olika påståenden som har med aktuella frågor att göra. Allt övervakas av en moderator och poängsätts av en tremannajury som bedömer lagens vältalighet, snabbhet ifråga om repliker samt deras förmåga att övertyga publiken.
Årets skrattfest är här! Kom till Mariehamns stadsbibliotek kl. 19.00! Evenemanget är gratis.