Gott Nytt litteraturår 2014!

Välkommen!

Ålands litteraturförening har ett aktivt år bakom sig och minst lika mycket planer framöver under 2014. Nu återstår blott att detaljerna faller på plats. Flera av våra återkommande evenemang redan är omtyckta och förankrade i det åländska kulturlivet. Många i styrelsen har varit med många år och en stor del går på rutin. På gott och ont kan man väl säga. 🙂

Vi söker just nu dig som vill engagera dig i styrelsearbetet på ett eller annat sätt. Välkommen att ta kontakt med oss! Våra uppgifter finns under fliken Medlemskap. Årsmöte och val av årets styrelse blir det i mars.

I mars förgylls tillvaron dessutom av Mariehamns litteraturdagar den 21-24.3, som litteraturföreningen även bidrar till. En rotad tradition är också det alternativa litteraturevenemanget Bakfickan, som går av stapeln den 20 mars kl.19, med åländska författare och musikunderhållning, samt litterära rätter. Vi återkommer med information om plats, författare, musiker osv. inom kort.

En skrivarkurs blir det den 25-27 april på Lappo, Pellas gästhem. Vi har glädjen att få författare Birgitta Boucht och Kent Danielsson att hålla i trådarna. Vi återkommer med mera information om temat, innehållet och annat matnyttigt lite längre fram.

Önskar er inspiration och ork genom den gråa perioden vi just nu befinner oss i.

Ninnie

 

 

 

Bokbad 24 – 26.1.2014

Ännu finns det platser kvar till årets Bokbad på Lappo! Bokfrossandet börjar redan på
fredag kväll, 24 januari, då vi tar m/s Alfågeln ut till Lappo. Där bor vi med helpension på trivsamma Pellas gästhem, läser medhavda böcker, äter god mat, promenerar i den
lugna och vackra omgivningen och diskuterar böcker vid de gemensamma måltiderna.
Söndagen den 26 januari tar vi eftermiddagsfärjan tillbaka till Hummelvik.
Den här helgen passar alla som tycker om att läsa, och alldeles speciellt alla som märker
att vardagen alltför ofta sätter krokben för det riktiga bokslukandet. Anmälan (bindande)
sker per e-post till kassor@litteratur.ax eller per tfn 040 827 3419. Hela paketet kostar
179 euro. Ge dej själv en fin present och bada i böcker i år!